Cégünk Alapítása előtt:

2017-ig, 7 éven át, szakmai tapasztalatokat szereztünk a mezőgazdaság állattartási divíziójába, egy takarmány-alapanyag gyártó cég kereskedelmi vezetőiként, aminek köszönhetően már beleláttunk a növénytermesztésbe.

Egy vezetőváltozásnak köszönhetően hirtelen belecsöppentünk a növénytermesztés inputanyag-gyártási és -kereskedelmi részébe, ahol szintén több éves tapasztalatot szereztünk.

 

Az azóta eltelt közel 10 év segített abban, hogy alaposan megismerjük és felmérjük a növénytermesztés széles spektrumú technológiáit.

Felismertük az ezzel kapcsolatos megoldatlan problémákat, újra értelmeztük őket, valamint rövid, 2-3 éves gazdálkodási terveket dolgoztunk ki, olyan mérföldkövekből, amelyekkel a gazdálkodók úgy érhetnek el termésnövekedést, a talajművelési munkafolyamatokban úgy tudnak költséget csökkenteni, amivel egyben a bevételeiket növelik és a TERMŐFÖLDJÜKET is megóvhatják!

 

Mi is ez a megoldatlan probléma?

Bármely gazdálkodóval beszélgetünk, mindenhol ugyan ahhoz a gondhoz, hiányhoz, problémához lyukadunk ki: „Nincs elegendő és megfelelő minőségű szerves anyag forrás!”.

Az állatállomány mintegy 20%-ára esett vissza hazánkban az ezredfordulóhoz képest, mert nincs megfelelő ára a húsnak, tejnek és tejtermékeknek, sok az import áru, a gazdálkodás, mint foglalkozás nem vonzó és az idősebb, rutinosabb gazdák pedig a tudásukat nem tudják átadni, mert nincs még utánpótlás.

Ha pedig nincs jószág, akkor nincs trágya a földekre, akkor nincs jó minőségű termőföld, csak szántó marad, amin sokkal nehezebb és drágább megfelelő jövedelmezőségű gazdálkodást folytatni.

 

Akkor mi lehet a megoldás, hol a kulcs?

NÉBIH termékengedélyes, MEZŐGAZDASÁGI KOMPOSZT!

A komposztálás, mint megújuló, környezetkímélő megoldás, egy olyan hatékony technológia, mely aktívan használja a természet mikrobiológiai folyamatainak sterilizáló, megújító, értékfokozó hatását, ötvözve az emberi tudással és a tenni vágyó akarattal, valamint természetes alapanyagokkal. Eredménye egy új, rövid idő alatt elkészülő, biológiailag igen aktív és növénytermesztési szempontból többoldalúan (termésnövelő, költségcsökkentő) hatékony megoldás!

 

A véletlen és a megoldás keresés vezetett el ahhoz, hogy ma már abszolút elkötelezett hívei vagyunk a talajok KOMPOSZT-tal történő javításának és terméseredmények növelésének, kiegészítve a sok helyütt súlyos pH problémák (savanyodás-szikesedés) és Ca hiány megoldásában sikerrel használható és különböző Ca alapú (CaO, CaCO₃, CaSO₄) készítményekkel.

Mindezt a precíz, laborvizsgálatokra alapozott tápanyag-feltöltési technológiát megtámogatjuk a teljes logisztikai háttérrel valamint nagy munkateljesítményű és a komposztok szórására specializált gépparkunkkal.

 

A h.a.t. Agro Kft. a rendszerének delegálását olyan aktív termelőknél kezdte, akiknek szakmaiságuk, elkötelezettségük és nyitottságuk, lehetőséget adott a bemutatkozásunkra, ezáltal minden termelő számára irányt mutatnak. Ezen a több száz hektáron végzett munka és eredménye, a mi REFERENCIÁNK!

 

K+F:

Azonban egyetlen rendszer sem lehet örökké tökéletes, ezért folyamatosan keressük és maximális nyitottsággal kezeljük az új megoldásokat.

–          A Debreceni Egyetem Karcagi Kutatóintézetével, mint kiemelt kutatási központtal, 6 hektáron, 2018 óta folyamatosan beállított kísérleteken keresztül tesztelünk és fejlesztünk, mely minden gazdálkodó számára bármikor megtekinthető! A kísérletek kizárólag üzemi körülmények között folynak és honlapunkról letölthetők itt!

–          Mind emellett saját, főként ökológiai gazdálkodóknak szánt anyagot is fejlesztettünk ki, melynek engedélyeztetése folyamatban van!

–          Komposzt Ca+ néven egy szerves anyag alapú, de egyben talajjavító készítményt is gyártunk 2021-től

 

Környezetvédelem:

Az erdészetek a fakitermelés után hátramaradt, gazdaságilag értéktelen ágnyesedéket eddig, egyszerűen: elégették. Ez egy hektár erdő kitermelése mellett mintegy 50-100 m³ anyag elégetését eredményezte. Hazánkban 21 erdészet működik, átlagosan évente egy társaság 300 hektárt termel ki. Ez több, mint 300.000 m³ anyag elégetése, melyet mi tökéletesen fel tudunk használni az elégetés helyett!

Ennek hatására felvettük több erdésszel és zöldhulladék lerakóval a kapcsolatot és el is kezdtük a közös munkát! Első munkánknak köszönhetően több mint 200 m³ anyagot nem kellett elégetni az erdészeknek, amivel csökkenteni tudtuk az ökológiai lábnyomunk!

 

h.a.t. Agro Kft.: Hitvallás, Analízis, Terméseredmény KOMPOSZTOKKAL!

Tegyen Ön is gazdálkodásának alapjaiért és dolgozzunk együtt, hogy „szántóból TERMŐFÖLD” legyen!

Bacsa Anett ügyvezető

Kiss Zsolt szaktanácsadó

Gulybán Olivér szaktanácsadó

Komposzt technológia- Gulybán Olivér, Szaktanácsadó, h.a.t. Agro Kft.