A szántóföldi és kertészeti növénytermesztő gazdálkodásokban ma már elengedhetetlen, hogy ne rendelkezzünk Talajvizsgálatokkal, mert vagy kötelező elem (pl: nitrát érzékeny besorolás, AKG) vagy a precíziós gazdálkodáshoz szükséges, plusz értékként a talajszkenneléssel bővítve. Akiknek még nincs véletlenül, azok is egyre jobban kezdik érteni, látni előnyeit, és folyamatosan kérik a mintázásokat. Talajaink paramétereinek ismeretében és egyben a minták eredményeiből dolgozva, tökéletesíthetjük tápanyag-gazdálkodásunk, tervezhetünk növényre szabottan, és optimalizálni tudjuk a műtrágyák típusát, mennyiségét és költségét.

Mindemellett érdemes nem csak a talajaink vizsgálni, hanem növényeink is. Az állományban vett Növényanalízisek egy tökéletes, 13 tápelemes képet nyújtanak a pillanatnyi állapotukról, amiből optimalizálni tudjuk és belenyúlhatunk szükségszerűen tápanyagellátásukba, akár talajon vagy levélen keresztül, legyen szó műtrágyáról vagy lombtrágyával.

Állattartóknál és növénytermesztőknél is, kifejezetten fontos lehet a trágyák valódi beltartalmának értékei, hogy tudjuk, miért adunk pénzt vagy miért kérünk olyan összeget, amit kérünk. Sajnos a szakirodalmi eredmények mind régiek, azóta az állattartási technológiák, a takarmányozás, az almozás, és a trágyatárolás is komoly változásokon ment át, ezért kifejezetten fontos és egyre inkább felértékelődő a Trágyabevizsgálás.

Az öntözéseknél előre kell gondolkodni, hol, mikor, milyen módon akarjuk megvalósítani, és talajtani szelvényt valamint szakvéleményt kell kérni, azaz Talajvédelmi tervet kell készíttetni.

Ma már kiválós minőségű, és árú műtrágyákat tudunk vásárolni, de azért előfordul egy-egy ajánlat, aminek árfekvése, összetétele, papíron, igen csak csábító. Vásárolnánk terményt jószágainknak, de bizonytalan vagyok a minőségében. De honnan tudjuk, hogy valóban az ígért beltartalmuk van? Ilyenkor a helyes döntés, és ha a hatóságok által is elfogadott eredményt akarunk, akkor kizárólag akkreditált labor általi mintavételezést és bevizsgálást végeztetünk.

A h.a.t. Agro Kft. a kezdetek kezdete óta (2017.), minden partnerének laboratóriumi igényével a Mertcontroll HL-LAB Kft.-t bízza meg. Sőt, megalakulásunk előtt is már ténylegesen együtt dolgoztunk, akkor még kicsit más keretek közt. A Dr. Kónya Bálint vezette labor és Horváth Imre tulajdonos felé a bizalom töretlen, mert a precizitás, a gyorsaság, a rugalmasság részükről azóta is ugyan olyan. Egy szóval jellemezve közös munkánk: Hatékonyság! A laboron keresztül teljes körű szolgáltatást nyújtunk a helyszíni mintavételezéstől a gyors és precíz laboráláson át a szükséges szakmai dokumentációk elkészítéséig, megfelelve az MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 szabványainak.

http://www.talajvizsgalo.hu

Szolgáltatásaink:

I) Talajmintavétel

II) Talajszkennelés

III) Talajvizsgálatok

IV) Tápanyag-gazdálkodási tervek

V) Talajvédelmi tervek

VI) Szerves trágya, Input anyagok, Gabonák, Termények akkreditált bevizsgálása

VII) Környezetvédelmi vizsgálatok

Töltse le árajánlat kérő adatlapjaink, majd küldje az info@hatagrokft.hu e-mail címre.

Megrendelő- Tápanyagterv

Megrendelő- Talajminta

Megrendelő- Laborvizsgálat